Referentie en masterdata

Managen van generieke en algemene (herbruikbare) data en referentie data (code lijsten etc.)

Package Master en Referentie Data
Auteur Bert Dingemans
Alias
Stereotypes BusinessFunction

Diagrammen

Data Management SIPOC

Data Management prioritering

In de prioritering is aangegeven welke kennisgebieden binnen Voorbeeld als eerste uitgewerkt worden. De elementen met de hoogste prioriteit zijn benoemd als kaderstellend en een initiëleële inrichting. Meta data is in deze feitelijk de administratieve registratie van alle andere kennisgebieden en dient daarmee gelijk op te lopen met de andere prioritering uitwerkingen. Er is de mogelijkheid gedefinieerd om elementen als niet relevant te definiëren met (geen actie). Daar is nu nog niet in voorzien.

Master en Rererentie Data Beleid

Op basis van een SIPOC model wordt een globaal overzicht gegeven van de doelen, de definities en de data management processen in de organisatie In dit diagram zie je een detaillering van de activiteiten en de doelen van referentie- en master data in relatie tot meta data en data kwaliteit..

Master en Referentie Data SIPOC (Basis)

In deze SIPOC zie je de verbanden rond het bedrijfsproces voor referentie data.

Master en Referentie Data SIPOC (Overzicht)

Overzicht van de definities en de doelen van data kwaliteit. Daarnaast een uitwerking van het model van de data kwaliteiten op basis van technische implementaties, werkproces en werkinstructies voor de betrokkenen binnen de ondersteunende informatiesystemen en processen.

Bedrijfsproces Overzicht

Master en Referentie Data SIPOC (Overzicht)

Overzicht van de definities en de doelen van masterdata. Daarnaast een uitwerking van het model van de masterdata op basis van technische implementaties, werkproces en werkinstructies voor de betrokkenen binnen de ondersteunende informatiesystemen en processen.

Copyright © Interactory